Kemencs papucs:
Hozzvalk: 1 kg liszt, 1 cs. szrtott leszt, 3 dl langyos tej, 10 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 4-5 kvskanl s, 1 ek. cukor, 1 dl tejfl, 2 egsz tojs, kevs olaj, 1 tojsfehrje (a tetejre).
Sajtkrmes tltelk: 2 dl tejfl, 1-2 tojs srgja, 15 dkg reszelt sajt, pici s, fehr bors.
Pizzakrmes tltelk: 1 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 paprika s paradicsom, felvgott, szalonna, kolbsz, paradicsoml, fszerek, kevs olaj. A hozzvalkat felaprtjuk, fszerezzk, sszefzzk.
A lisztet kimrjk egy tlba, belerakjuk a st, a cukrot, az lesztt, sszekeverjk, elmorzsoljuk benne a lgy margarint, beletesszk a tojsokat, a tejflt, a sajtot s a tejet, ruganyos tsztt gyrunk. Kevs olajat "belemaszrozunk", majd pihentetjk kb. fl rt. Utna kettvlasztjuk a tsztt, kinyjtjuk vkonyra s 8-10 cm tmrj szaggatval (az enym teltrol volt) kiszaggatjuk. Teskanlnyi tltelket tesznk rjunk, flbehajtjuk, s villval krbenyomkodjuk a szlt. Megkenjk tojs fehrjvel, tehetnk r reszelt sajtot, kmnymagot, stb. Nem elmelegtett stben stjk (mert mg ott is kel). J tvgyat hozz!!!
Megjegyzem, nekem ez az egyik kedvenc kelt tszts receptem, nemcsak azrt mert finom, hanem mert jl is nz ki :D ! Frissen a legjobb! Megyek is, s eszem prat!
Kattints arra a kpre, amelyiket nagyobb mretben szeretnl megnzni!
|